12.3.08

La blogosfera i la llista d'enllaços

En aquesta nova aventura del món dels blogs, la tasca a realitzar ha estat la busqeda de blogs relacionats amb la part de l'educació que ens envolta, que no és una altra que l'educació física, i la relació d'aquesta area manb les TIC, les noves tecnologies. Per tal de poder buscar blogs de l'àmbit que siga es important fer-ho amb un buscador de blogs, com poden ser aquestos: Technorati, Google Blogs i BlogPulse. Jo en aquest cas he optat pel buscador de google, i d'una forma sencilla es poden trobar els blogs de qualsevol àmbit, la paraula clau que jo he utilitzat ha estat EDUCACIÓ FÍSICA I TICS; d'aquesta forma tan senzilla eixen milers de blogs relacionats, uns amb més acert que altres. Els blogs escollits per al seu anàlisi són aquests:
  1. http://nuevastecnologias-educacionfisica.blogspot.com/
  2. http://educacionfisicaaguilas.blogspot.com/search/label/TICs
  3. http://jmgyanes.nireblog.com/archives/2007/05
  4. http://celsa-educfsica3ciclo.blogspot.com/
  5. http://jorgeviano.blogspot.com/search/label/tic http://www.tinglado.net/?category=TIC
  6. http://edublog-vazquez-celia.blogspot.com/2008/01/funciones-de-las-tic-en-educacin.html
  7. http://ksian.blogspot.com/2008/01/la-aplicacin-de-las-tics-en-el-rea-de.html
  8. http://ticdeplata.blogspot.com/2007/10/proyecto-ludos.html
  9. http://blogdefranciguerrero.blogspot.com/
  10. http://lasocint.blogspot.com/
  11. http://diarionuevastecnologiasmvrv.blogspot.com
D'altra banda he confeccionat un Top Five, escollint els cinc millors blogs dels que he fet l'anàlisi, i aquest estan en la llista de blogs "Educació física i TICS". Pase a comentar la temàtica d'aquest TOP FIVE BLOGS:
  1. http://ksian.blogspot.com/(Aquest bitàcores fa referència a l'estudi de l'asignatura de noves tecnologies, explicant la importància de les TIC en l'educació i més concretament en làmbit de l'activitat f'isica i l'esport. També té alguns recursos elaborats amb webquest de l'àrea d'educació física i altre tipus de comentaris de noves tecnologies.)
  2. http://ticdeplata.blogspot.com(Aquest blog està dedicat a la facilitació de recursos TIC per a totes les branques de l'educació, la qual cosa està molt bé, ja que dóna informació i facilitats al profesorat a l'hora de treballar amb noves tecnologies, obrint un ampli ventall de programes i recursos per a que els profesionals de l'educació puguen si ho volen llançar-se al món de la innovació, que no és més que el món actual.)
  3. http://diarionuevastecnologiasmvrv.blogspot.com(En aquest blog es tracta l'ús dels blog en l'educació i la seua importància en el procés d'aprenentatge, a més a més dispossa de recursos webquest amb finalitat de clases d'educació física, i altres com videos i pagines web on trobar jocs i recursos alternatius. Per altra part també promociona congresos i cursos de TIC.)
  4. http://lasocint.blogspot.com(Aquest blog fa l'analisi i reflexióde l'aplicació de les noves tecnologies en l'àmbit de l'educació i a més ens dóna recursos i enllaços web d'interes per a prfessors i estudiants d'educació f'isica. A més fa una reflexió que m'agradat especialment que és la de incorporar la imatge (video) digital en l'àmbit educactiu, el qual és una ferramenta més per a poder observar la pràctica educativa, i poder millorar la pràctica educativa de forma que la qualitat de l'ensenyança estiga constantment en augment.)
  5. http://www.tinglado.net(De tots els blogs analitzats fins el moment, aquest és el més complet i millor elaborat, atenent a tots els àmbits de l'educació, donant recursos, activitats per als alumnes i molta informació, a banda també dona informació sobre les TIC facilitant la seua comprensió i explicant què, com i perquè s'han d'emplear en l'educació.)
A Educación Física e as TIC és el nom del post que més m'ha sugerit, inclús esta escrit en un altre idioma, però és comprensible al 100%. Doncs bé aquesta entrada parla de les noves tecnologies i la seua importància en el procés d'ensenyament-aprenetatge, ja que amb l'utilització d'aquestes ferramentes, que són d'un ús quotidià per als alumnes, els quals formen part de l'era de la informació, es pot millorar la qualitat de l'ensenyança. Açò es degut a que amb aquestes ferramentes el professorat i també l'alumnat pot accedir de forma immediata a informació que li siga del seu interés, per elaborar activitats i ferramentes didàctiques per al desenvolupament dels objectius marcats a l'inici del curs. D'altra banda l'ínfima quantitat d'informació de la comunitat virtual que crea la internet, ens dóna pas a la cooperació entre docents per un costat, cosa que dóna lloc al progrés de la qualitat educativa i de la pràctica a nivell individual de cada professor; produint un canvi metodològic en l'educació actual. Per l'altre costat els alumnes també poden gaudir de l'experiència de tenir informació per al desenvolupament de les seues capaciats i a l'hora poden ser particips de la colaboració incloent informació que creguen rellevant i interactuant amb els professors de forma initerrompuda, la qual cosa estreta el vincle afectiu entre el professor i l'alumne amb el conseqüent de avançar favorablement en la formació de l'alumnat.
Entrada comentada: http://jmgyanes.nireblog.com/post/2007/05/01/a-educacion-fisica-e-as-tic Autor: Jmgyanes Blog: http://jmgyanes.nireblog.com
A mode de final sols queda fer una reflexió sobre la tasca realitzada. Per a mi aquesta tasca ha estat bé en quant a plantejamnet i dificultat. En principi no sabia que hi habien buscadors de blogs, però és algo absurd, ja que si existeixen els blogs, també ha d'existir la ferramenta amb la qual es puguen organitzar i visualitzar per categories. En quant a la dificultat, no es elevada, però si que es costosa, ja que s'han de llegir uns quants blogs i comentar. Espere que les tasques següents ens ajuden a millorar els nostres blogs i ens descrobrisquen noves finalitats per aplicar a l'educació física, cosa que crec que serà així. Amb aquesta activitat ja hem pogut observar que es pot compartir quantitat d'informació, sols queda que ens posem mans a l'obra i formem part de blogosfera i que els nostres articles siguen vàlids i el més profitosos possibles.

No hay comentarios: